Képek keverése infravörös kamerákban

Fluke Mit jelent a képkeverés H-1

Mit jelent a képkeverés?

A környezet infravörös megjelenítésének képessége mellett sok infravörös kamera rendelkezik beépített digitális kamerával is. Ez a digitális kamera látható, nem infravörös képet rögzít az infravörös felvételkészítéssel egy időben. Ez elég egyszerű dolognak tűnhet, ez a képesség azonban a hő kamerában valójában nagyon értékes lehet. A látható (digitális) képpel rendelkező infravörös kamerák az infravörös és látható kép keverésének képességét nyújtják. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a potenciális problémák gyors helymeghatározását és azonosítását.
Lényegében ez azt jelenti, hogy a kamera összekeveri egymással a két képet, pixelről pixelre, egyetlen kijelzőben, megkönnyítve ezzel egy hőmérsékleti probléma forrásának észrevételét.
A Fluke Corporation szabadalmaztatta az IR-Fusion eljárást a hordozható, kézben tartott hők ép készítők jellemzőjeként, amely lehetővé teszi egy digitális fénykép és egy infravörös kép egyidejű, automatikus elfogását. A kamera használója ezzel megtekintheti a képet teljesen infravörösként, teljesen láthatóként, vagy a kettő közötti, különböző mértékű keverékként.

Képkeverés Fluke IR Fusion®-al 

Az IR Fusion® öt módja      

Fluke Mit jelent a képkeverés H-5

Teljes digitális: a digitális kamerával készített képhez hasonló kép kijelzés

Fluke Mit jelent a képkeverés H-6

Teljes infravörös: a maximális részletesség érdekében a teljes képernyőt kitöltő infravörös kép

Fluke Mit jelent a képkeverés H-7

Kép-a-képben: megtart egy viszonyítási keretet,  infra vörös „ablakot” elhelyezve a digitális képen belül

Fluke Mit jelent a képkeverés H-8

AutoBlend® mód: egymásra kever részben átlátszó infravörös és látható képet egyetlen képben a könnyű hiba felismeréshez

Fluke Mit jelent a képkeverés H-9

IR/szín riasztások: elszigeteli a problémás területeket a felhasználó által meghatározott hőmérséklet tartományokon belül

Akcióban a képkeverés

Most már tudjuk, hogy mi az a képkeverés és megismertük a különböző módokat, amelyeket a Fluke IR-Fusionnal használhatunk. Hogy ezt a gyakorlat szemszögéből is lássuk,íme, néhány, különböző infravörös alkalmazásban használt  képkeverési példa.

Fluke Mit jelent a képkeverés H-10
Fluke Mit jelent a képkeverés H-13

A kép- a- képben megszünteti a találgatást a hibahely meghatározásnál egy kiindulási keret megadásával. Ebben a módban az IR-Fusion tesz láthatóvá  egy levegő szivárgást a fal és a padló találkozásánál.

Fluke Mit jelent a képkeverés H-11
Fluke Mit jelent a képkeverés H-14

A kép- a- képben mód egy villamos kapcsolószekrényben segít a forró helyek azonosításában a z ajtóhoz, vagy egyéb környező berendezéshez való viszonyítással

Fluke Mit jelent a képkeverés H-12
Fluke Mit jelent a képkeverés H-15

Az AutoBlend® mód használatával könnyebben megfejthetők a képen látható problémák. Itt látható, hogy a tartályok közötti hőmérsékletkülönbségek tisztábban láthatók a kevert képen.

Kültéri vizsgálatok

Fluke Mit jelent a képkeverés H-16
Fluke Mit jelent a képkeverés H-19

Egy kültéri környezetben (esetleg finomító berendezés, vagy közmű vezetékek vizsgálatánál) a kép a képben mód használható több vonatkoztatás biztosításával a probléma adott környezetben való lokalizálásához.

Gyártás

Fluke Mit jelent a képkeverés H-17
Fluke Mit jelent a képkeverés H-20

Infravörös kép nélkül a gyártósor gépeinél fellépő hőmérséklet különbségek láthatatlanok lennének. a szín riasztás segítségével a gép hideg pontja könnyen beazonosítható.

Hogyan segítenek nekünk az infravörös keverés adottságai

  1. Egy kép több változatban: Hozzáférhetünk a digitálishoz, az infravöröshöz és mindenhez a kettő között, hogy eloszlassuk az infra kép analízis körüli titokzatosságot.
  2. Könnyebb a környezeti hatások magyarázata: A kép a képben adottságok lehetővé teszik az infravörös kép és a környezet kapcsolatának felismerését.
  3. A probléma gyors azonosítása: A szín riasztások használatával gyorsan azonosítani tudjuk azokat a hőmérsékletváltozásokat, melyek azonnali karbantartást igényelnek. Ezen kívül a képek keverése lehetővé teszi a problematikus rész pontos behatárolását.
  4. Jobb jegyzőkönyvek:A kevert képek nagyszerű mellékletei a jegyzőkönyveknek, mivel könnyen kimutatják a problémás helyeket.

Kérjen ajánlatot!

YouTube