10 ok amiért inkább egy PC szkópot vásárolj

1. Kompakt és hordozható egység
Pár műszer funkciót egy egységbe integrálva a PC szkópok sokkal jobban használhatóak, mint a hagyományos műszerek. Amikor laptoppal együtt használjuk őket akkor egy komplett elektromos laboratóriumot hozhatunk – vihetünk egyetlen laptopnagyságú táskában.


2. A PC Monitorodat használhatod. Ami lényegesen nagyobb és így részletesebb képet ad mint bármely oszcilloszkóp monitor.
A hagyományos oszcilloszkópok monitorának méretét a szkóp fizikai dimenziói határolják be. A PICO PC szkóp a saját komputered display-ét használja. Így egy jóval részletesebb, színes képet lehet látni. monitoron, projektoron vagy plazma TV-n. Ha van időd és pénzed akár Piccadily Circus hatalmas kivetítőjét is használhatod PC szkópod displayeként. (Valószínú Guiness Record lenne)


3. A tradicionális oszcilloszkópoknál a jeltárolás mértékének a szkóp tároló képessége szab határt.
A mai PC-k tároló kapacitása szinte korlátlan tárolási lehetőséget biztosít. Egyrészt a rekord hosszúágú jeleket tárolni lehet, másrészt lehetővé válik ezeket a jeleket összehasonlítás céljából később ismét megtekinteni.


4. A mért hullámforma és egyéb adatok könnyen megoszthatóak más felhasználókkal
Mi a teendő amikor meg szeretnéd mutatni a vevőknek vagy a kollegáknak, hogy mit mértél ? Csak mentsd el a hullámformát és küld el emilben a másolatot. Nincs másolatuk a szotwerről ? Nem probléma ! Importáld mint text file vagy bináris formában egy un „third party software” segítségével. Ha elő akarják készíteni a Ő gépeiket is, hogy futathassák ugyanezt a tesztet egyszerűen küld el nekik az oszcilloszkóp beállítást is.


5. A szabadon letölthető szoftverek gondoskodnak a megnövelt használhatóságról.
Ha szerencséd van vissza tudod küldeni a tradicionális digitális szkópot a gyártónak, hogy „upgradeolja”. Ezáltal lehetővé téve a megnövelt használhatóságot. A PC alapú szkópoknál egy új alkalmazhatóság és funkcionalítás egyszerúen új szoftver kérdése. Az új szoftverel feltöltése minden esetben ingyenes. Sajátságos módon igy aztán az idő múlásával mindig többet és többet tudó műszerünk lesz.


6. Asztali számítógéppel vagy notebookkal is használható
PC szkópok külső egységek amelyek a USB porton keresztül csatlakoznak vagy a Notebookhoz, vagy asztali PC-k hez. Ma már minden eladott Notebook vagy asztali PC
rendelkezik USB bemenettel. Igy nem jelent problémát akár az asztali PC-vel akár a Notebokkal történő alkalmazás.


7. Nagy sebességű USD 2.0 összeköttetés
AZ USB 2.0 port 480 Mbit adatforgalmazást tesz lehetővé. Az USB 2.0 port alkalmazása  hihetetlen teljesítményt produkál a képernyő információ cseréjében és a az adatforgalom nagyságában.


8. Hardware és szoftver egy csomagban
A PICO PC szkópja kompletten – hardware és szoftware együtt – egy csomagban vásárolható meg. Így nem jelent problémát a kompatibilitás.


9. Az oszcilloszkópot adatgyűjtésre is lehet használni
A PICOLog szoftver segítségével PC szkópunkat adatgyűjtővé alakíthatjuk.


10. Komplett tesztelő és mérő laboratórium 1 egységben
Amikor egy PC szkópot vásárolsz nem csak egy oszcilloszkópot veszel, hanem egy spektrum analizátort, plusz elektromos mennyiségek mérőműszerét és egy mérési adatgyűjtőt is. Néhány model jelgenerátorként sőt arbitrary hullámforma generátorként is használható. Igy egy PC oszcilloszkóp vásárlásával egy komplett teszt és méréstechnikai laborra tettél szert. Kiváló ár/teljsítmény viszonyok mellett.

Kérjen ajánlatot!

YouTube