Olyan, mint egy asztali oszcilloszkóp, csak kisebb és jobb- PicoScope 2200 Sorozat

A PicoScope 2200A sorozatú oszcilloszkópok egy modern és hordozható alternatívát kínálnak a nagyméretű asztali műszerek helyett. Így egy 200 MHZ-es, 1GS/s mintavételű eszközt könnyen elhelyezhetünk a laptop táskában. Tökéletes megoldás a helyszínekre kiszálló mérnökök számára, ideális alkalmazások széles körére, beleértve a tervezést, vizsgálatot, oktatást, szervizelést, monitorozást, hibakeresést és javítást.

  • 200 MHz analóg sávszélesség 1 GS/s mintavétel
  • Fejlett digitális triggerelés
  • Tetszőleges hullámforma generátor
  • USB 3.0 csatlakozás és táplálás Soros dekódolás
  • Ultra kompakt kivitel
  • Windows, Linux és Mac szoftver

Nagyteljesítményű, hordozható és sokoldalú

A PicoScope 2200A sorozatú oszcilloszkópok modern és hordozható alternatívát kínálnak a nagyméretű asztali műszerek helyett. Így egy 200 MHZ-es, 1GS/s mintavételű eszközt könnyen elhelyezhetünk a laptop táskában, vagy akár a zsebünkben. Tökéletes megoldás a helyszínekre kiszálló mérnökök számára, ideális alkalmazások széles körére, beleértve a tervezést, vizsgálatot, oktatást, szervizelést, monitorozást, hibakeresést és javítást.

 

Gyors mintavétel

A PicoScope 2200A sorozatú oszcilloszkópok gyors valósidejű mintavételt szolgáltatnak egészen 1 GS/s –ig, ami 1 ns-os felbontásnak felel meg. Ismétlődő jeleknél az ekvivalens idejű mintavételi módban (ETS) a legnagyobb effektív mintavétel a hihetetlen 10GS/s értéket is elérheti, még finomabb felbontással, egészen 100 ps-ig. Az összes szkóp támogatja a konfigurálható hosszúságú elő- és utótriggeres elfogást.

Alacsonyabb mintavételi sebességnél az oszcilloszkóp folyamatos adatátvitel áramlást biztosít az USB kapcsolaton keresztül, a fedélzeti puffer memória áthidalásával. Ebben a módban a PicoScope akár 100 millió mintával is tud hullámformát gyűjteni. Ez a mély memória ideális soros adatok hosszú idejű befogására, amelyek aztán dekódolhatók a biztosított soros dekódoló eszközökkel.

Tetszőleges hullámforma és függvény generátor

 

Az összes 2200A sorozatú oszcilloszkóp rendelkezik beépített függvény generátorral és tetszőleges hullámforma generátorral (AWG).

 

 

A függvény generátor szinusz, négyszög, háromszög, DC szint és még sok más standard hullámforma kibocsátására képes. A szint, offszet és frekvencia gombokon kívül fejlett további lehetőségek teszik lehetővé a frekvenciák széles tartományában való pásztázást. A spektrum csúcstartás opcióval kombinálva ez nagy teljesítményű eszközt nyújt erősítők és szűrők átvitelének vizsgálatánál.

 

A trigger eszközök (csak PicoScope 2206A, 2207A és 2208A típusoknál) lehetővé teszi, hogy egy vagy két periódus jusson át bizonyos körülmények teljesülése esetén, mint például a szkóp triggerelésnél, vagy maszk határérték vizsgálatnál jelentkező hibáknál.

 

  • választott típustól függően egy 2 MS/s, vagy 20 MS/s-os tetszőleges hullámforma generátort (AWG) is tartalmaz a műszer. Az oszcilloszkóp görbékből importált, vagy jegyzőkönyvből feltöltött WG hullámformák létrehozhatók, vagy szerkeszthetők a beépített AWG szerkesztővel.

Fejlett digitális triggerek

A legtöbb oszcilloszkópon megtalálható standard trigger választék mellett a PicoScope 22000A sorozat a fejlett triggerek egyik legjobb választékát nyújtja. Ezek többek között az impulzus szélesség, az ablak és szintesés triggerek, melyek segítenek a jel gyors megtalálásában és elfogásában.

A legtöbb digitális oszcilloszkóp még komparátorokra alapozott analóg triggerelési architektúrát alkalmaz Ez olyan idő és amplitúdó hibákat okoz, amelyek nem mindig kalibrálhatók ki. A komparátor használata gyakran korlátozza a trigger érzékenységét nagy sávszélességeken és hosszú trigger újraéledési késleltetést eredményezhet.

Több mint 20 éve a Pico úttörőként alkalmazza a mindenkori digitalizált adatokat felhasználó teljesen digitalizált triggerelést. Ez csökkenti a trigger hibákat és lehetővé teszi a legkisebb jelekre való triggerelést akár az egész sávszélességen. Az összes triggerelés digitális, ami programozható hiszterézisű nagy küszöbérték felbontást é optimális hullámforma stabilitást eredményez.

USB csatlakozás

Az USB csatlakozás gyorssá és könnyűvé teszi a helyszíneken gyűjtött adatok nyomtatását, másolását, mentését és email továbbítását. A nagysebességű USB interfész gyors adatátvitelt tesz lehetővé, az USB táplálás pedig szükségtelenné teszi a nagyméretű külső tápok egyik helyről a másikra való szállítását, így az egész készlet még hordozhatóbbá válik a különböző helyszíneken dolgozó mérnök számára.

Egyes típusoknál a digitális triggerelés által biztosított csökkentett késleltetésű újraéledés, a szegmenses memóriával együtt lehetővé teszi az egymást gyorsan követő események elfogását. A leggyorsabb időalapnál a gyors triggerelés képes 2 µs-onként elfogni egy új hullámalakot, amíg a puffer meg nem telik. A maszkolási határérték vizsgálat segít érzékelni azokat a hullámalakokat, amelyek nem felelnek meg az általunk támasztott követelményeknek.

Jelhűség

A legtöbb oszcilloszkópot lefelé igazítva, egy adott árszinthez építik meg. A PicoScope-okat felfelé, egy megcélzott műszaki tartalomhoz.

A gondos előlap kialakítás és árnyékolás csökkenti a zajt, áthallást és felharmonikus torzítást. Hosszú évek oszcilloszkóp tervezési gyakorlata jelenik meg a jobb sávszélesség egyenletességben és az alacsony torzításban.

Büszkék vagyunk termékeink dinamikus teljesítőképességére, és eltérően a legtöbb oszcilloszkóp gyártótól részletesen közreadjuk azok műszaki adatait. Az eredmény egyszerű: ha Ön vizsgál egy áramkört, megbízhat abban a hullámalakban, amit a kijelzőn lát.

Kérjen ajánlatot!

YouTube