Rezgésmérő – Mit lehet vizsgálni

A rezgésmérésnél az alkalmazott műszernek széles méréstartománnyal kell rendelkeznie. A legtöbb alkalmazás során ez a méréstartomány egészen 20 KHz ig kell, kiterjedjen. A mért rezgés frekvenciájának pontossága nagyon fontos, mert a mért értékből lehet a hiba okára következtetni. A különböző mérőfejekről leolvasott értékek függhetnek attól, hogy a mérés során milyen keményen nyomják őket a mérendő felülethez és milyen szögben. A A gép és csapágy állapot minősítése során hetven féle szintet különböztethetünk meg. Csak pár példa: jó, kielégítő, nem kielégítő, elfogadhatatlan. Ezek a minősítések mutatják, meg hogy a karbantartóknak a hibajavítás során milyen prioritásaik lesznek.

A FLUKE cég belépő szintű rezgés vizsgálója a FLUKE 805

Képes arra, hogy megmérje az általános vibrációt, valamint speciális változókat, mint pl. csapágyak állapota, és a hőmérséklet.

A kicsit fejlettebb készülékek, mint pl a FLUKE 810

Már a gépek állapotát is tudja vizsgálni mi a hiba gyökere, hol lép fel a hiba, és mennyire komoly a dolog. Meghatározhatjuk vele a csapágyak hibáit a nem egytengelyű beállításokat, kiegyenlítettlenségeket, és a meglazult állapotokat. A hibajavítási javaslatokkal a műszakiak eldönthetik mit és mikor javítnak ki. A lézeres techométerek megmérik a pontos forgási sebességet.

Kérjen ajánlatot!

YouTube