14 mód, ahogy a rejtett levegőszivárgás tönkreteszi a berendezéseket

A teljesítményproblémákon és a csökkent energiahatékonyságon túl az észrevétlen gáz- vagy sűrítettlevegő-szivárgás okozta károk jelentősek lehetnek. Íme néhány fő probléma, amelyek elkerülhetők a Fluke ii900 Acoustic Imager készülékkel, amelyek segítenek megtalálni ezeket a rejtett szivárgásokat, így kijavíthatja őket, mielőtt költséges állásidőt okoznának.

1. A levegőnyomás-szabályozó meghibásodásának vezérlése

Ez a vezérlő levegőnyomás-szabályozó a belső alkatrészek szárazon tartására szolgál. Első pillantásra ez az ügyfél azt gondolta, hogy amit hallott, az egy normális légtelenítés, de a hangot a Fluke ii900 készülékkel megjelenítve két szivárgást észlelt. Ez nem volt normális légtelenítés. Inkább a tömítések meghibásodtak, ami a levegő szivárgását okozta.

2. A folyamatvezérlő szelep panel kondenzációja

Ez a vezérlőpanel egy folyamatszelephez (elektromos és pneumatikus) való. Ez az ügyfél alaptalan elektromos meghibásodásra panaszkodott. Kiderült, hogy a kiváltó ok egyáltalán nem elektromos volt. A Fluke ii900 egy sűrített levegős szárítót azonosított, amely nem működött hatékonyan, ami páralecsapódást okozott a területen, és végül az elektromos alkatrészek meghibásodását okozta.

3. Nyomásszabályozó korróziója

Erősen korrodált és már nem működő nyomásszabályozó. A szabályozó egy olyan berendezés része volt, amely sűrített levegővel, nitrogénnel és szén-dioxiddal rendelkezett. Ennek az ügyfélnek a nyomásszabályozója továbbra is meghibásodott, de nem tudta kideríteni, hol. A Fluke ii900 kis szén-dioxid-szivárgást észlelt a közelben, ami idővel az alkatrészek tönkremeneteléhez vezethet, ami negatívan befolyásolja az üzemidőt és/vagy a minőséget. Sok észrevétlen kudarc kiváltó oka.

4. A szelepműködtető leállási ideje

Ez egy szelepmozgató egy sűrített gázrendszerben. Ez az ügyfél nem tudott erről a szivárgásról, és a légnyomás növelésével kompenzálta. A nem kívánt következmény a maximális nyomás túllépése volt más készülékekben. Ez tovább csökkentette a folyamat megbízhatóságát és leállást okozott.

5. A légkezelő csővezetékeinek szivárgása a tömítésekben és rögzítőelemekben

Festőkabin csőrendszer. Több szivárgás is előfordul, ahol rossz tömítések vannak, és a rögzítőelemek meglazultak vagy teljesen hiányoznak. Az ilyen típusú szivárgások az erőmű leállításához vagy a környezeti kibocsátáshoz járulhatnak hozzá. Ezen a berendezésen éppen az előző héten végeztek karbantartást, és a szivárgásokat nem észlelték.

6. Az autóipari légvezeték szivárgása csökkenti a teljesítményt

Ezek pneumatikus légvezetékek egy kamionban. A pneumatikus rendszerek szivárgása minőségi hiba, amely befolyásolhatja a fedélzeti rendszerek teljesítményét. A szivárgásészlelés hagyományos módszerei rendkívül időigényesek ezekben a helyzetekben, és könnyen kihagyhatják az ilyen típusú szivárgásokat.

7. A terméktartály szivárgása szennyeződést okoz

Ez a termék tároló silók por, vagy kenyér, amely a vinil iparvágány. Az ilyen szivárgás befolyásolhatja a tétel integritását, például a termék szennyeződését a környezeti részecskék beszivárgása miatt. A szennyeződések a silót is eltömíthetik és leállíthatják, ami nem tervezett leálláshoz vezethet. A Fluke ii900 rossz O-gyűrűt vagy túlnyomott anyát észlelt az edény ajtaján.

8. A porgyűjtő rendszer szivárgása nem hatékony teljesítményhez vezet

Ebben a porgyűjtő rendszerben az ii900 szivárgást észlelt a rendszerben lévő rázót működtető pneumatikában. Az ilyen típusú szivárgás nem hatékony működést eredményez, és megnövekedett karbantartáshoz vagy csökkent teljesítményhez vagy blokkoláshoz vezethet.

9. A HVAC csatornarendszer szivárgása Meghibásodási lehetőségek bevezetése

A HVAC csatornákban a nyomás vagy vákuum elvesztése szennyeződéshez, hibás berendezéshez vagy környezetbiztonsági problémákhoz vezethet, ha a légtelenítés nem megfelelő.

10. A felső görgőscsapágyak túl magasak ahhoz, hogy minden karbantartási igényt kielégítsenek

Ez egy szállítószalag, amelyet dobozok mozgatására használnak az egész létesítményben. A gördülőcsapágyak folyamatos karbantartást igényelnek. Ebben a példában az ügyfél 4 millió USD-t költött állványzatra, hogy hozzáférést létesítsen a felső részekhez az ellenőrzéshez és a teljesítményhez szükséges karbantartáshoz. Gyakran rossz helyre építették az állványzatot, vagy ellenőrizték a karbantartást nem igénylő területeket. A Fluke ii900 lehetővé tette a teljes kilátást a földszintről.

11. Szabályozza, hogy a levegőszabályozó nem szellőzik megfelelően

Ez egy vezérlő levegő szabályozó egy folyamatszelep felett. A szivárgó ház egy visszacsapó szelep. A két rögzítési felület közötti tömítés meghibásodott, ami azt bizonyítja, hogy ez az eszköz nem engedte ki a túlnyomást, hanem egyszerűen szivárgott.

12. A kültéri tárolótartályból drága gázok szivárognak

Ez egy kültéri argontartály. Ebben a létesítményben az argont ebből a tárolótartályból vezetik a létesítménybe, és felhasználják a gyártási folyamatban. Az argon drága gáz, és ha a szelepek szivárognak, akkor a pénz közvetlenül kifolyik a tartályból.

13. Robotics Leaks Befolyásolja a termék minőségét

Ez egy pick and place robot pneumatikus tapadókorongokkal. Ha gyenge a szívás vagy a működtető szerkezet, a felszedett részek leeshetnek vagy nem a megfelelő helyre kerülnek, befolyásolhatja a termék minőségét. Amikor szívási problémákat jelentenek, gyakran minden alkatrészt kicserélnek, mert nehéz elkülöníteni a problémát. Ahelyett, hogy minden poharat külön kellene ellenőrizni, működés közben a Fluke ii900 segítségével ellenőrizheti a szivárgást.

14. A gőzrendszer szivárgása költséges

Ennek a gőzrendszernek szivárgása van a gőzfogóban. A gőz előállítása drága. Az ilyen típusú rendszerek gyakran elérhetetlenek, ami megnehezíti a problémák azonosítását.

A levegő- vagy gázszivárgást nehéz lehet azonosítani, különösen, ha nem tudja, hol keresse. Ezek a példák azt mutatják, hogy a szivárgás sokkal több helyen lehet, mint az alapvető sűrített levegős vagy gázrendszereknél, és a szivárgások által okozott problémák nagyon költségesek lehetnek. A Fluke ii900 Sonic Industrial Imager segítségével könnyedén azonosíthatja ezeket és más típusú levegő- vagy gázszivárgásokat, hogy rendszerei hatékonyan működjenek.

Kérjen ajánlatot!

YouTube