Hogyan képezik és szereznek minősítést a hőgráfusok

Ha még csak most kezdi a hőképalkotást , meg fog lepődni, hogy milyen egyszerű a hőkamera használata.

Némi alapképzésre van szükség ahhoz, hogy megtanulja, mire való az összes gomb, hogyan kell navigálni a menükben, és hogyan kell fókuszálni. Még a képek rögzítését is elég gyorsan megtanulhatja. De ne tévesszen meg, ha azt gondolja, hogy tudni, hogyan kell kezelni a hőkamerában lévő vezérlőket, ugyanaz, mint termográfusnak lenni.

Ez több időt és edzést igényel. A legkritikusabb része annak megtanulása, hogyan készítsünk hőképet elegendő információval a probléma pontos diagnosztizálásához vagy kizárásához. A termográfus képesítés megszerzése idő- és pénzbefektetés. De ez egy olyan befektetés, amely valóban megtérülhet a magasabb minőségben, a műszakilag következetesebb ellenőrzésekben és a szélesebb karrierlehetőségekben.

A szükséges edzés mennyisége és típusa, mint minden más, attól függ, hogyan fogja használni a hőkamerát. A képzésnek legalább egy részét gyakorlatiasnak kell lennie szimulált valós helyzetekben. Ezenkívül meg kell tanulnia a termodinamika törvényeit, és azt is, hogy a hőmérséklet hogyan lép kölcsönhatásba a környezetével egy infravörös spektrumon, amelynek nem volt sok kitéve, ha egyáltalán nem volt kitéve.

Ezeket a fogalmakat IR oktatóktól, a helyi főiskolától és bizonyos mértékig az interneten is elsajátíthatja. A legfontosabb az, hogy olyan jó hírű oktatót válasszunk, aki képesítést nyújt arra, hogy megfeleljen a nemzeti szabványoknak az alábbi szakértelem szintjei közül:

Termográfus képzési és képesítési szintek

1. szint

  • Ez a kiindulópont. Megtanulja a kiváló minőségű adatok rögzítését és az írásbeli sikeres/nem megfelelő tesztkritériumok alapján történő rendezését.

2. szint

  • Ez a szint azoknak a termográfusoknak szól, akik egy ideje hőkamerát használnak. A 2. szintű képzés a korábbi tapasztalatokkal együtt képessé teszi Önt a berendezések beállítására és kalibrálására, az adatok értelmezésére, jelentések készítésére és az 1. szintű szakképzett személyzet felügyeletére.

3. szint

  • A 3. szint a termográfiai minősítés legfejlettebb szintje. Ezen a szinten megtanulhatja az ellenőrzési eljárások és a súlyossági kritériumok kidolgozását, a vonatkozó kódok értelmezését és a termográfiai program kezelését, beleértve a képzés és a tesztelés biztosítását és felügyeletét, valamint a program beruházási megtérülésének (ROI) kiszámítását.

Kérjen ajánlatot!

YouTube