A hőkamerák szerepe egy centrifugális hűtőberendezés tesztelésében

Használhat hőkamerát a problémák észlelésére a hűtőberendezések számos vizsgálati pontján. Íme néhány:

A Fluke Ti400 hőkamerát hűtőn használják

  • Vezérlőpult. A hőkamerával hatékonyan láthatja a vezérlőpanelek alacsony feszültségű rendszereivel kapcsolatos problémákat. Például a hőkamerás képes észlelni a rossz elektromos csatlakozásokat vagy a meghibásodott alkatrészeket.
  • Kompresszor. A hőkamera segíthet a kompresszorral kapcsolatos problémák diagnosztizálásában azáltal, hogy érzékeli a hőmérséklet-különbségeket a kompresszorok különböző részein.
  • Motor. A hőkamera felbecsülhetetlen értékű eszköz lehet a motorok ellenőrzéséhez és karbantartásához. Használja az egyiket az elektromos csatlakozások, a hűtő szellőzőnyílások és a csapágyak ellenőrzésére.
  • Csapágy. Használjon hőkamerát a motorok csapágyproblémáinak észlelésére: alulkenés, túlkenés, tengelyeltérés és egyéb általános kopási feltételek.
  • Hűtött vízellátás és hűtővíz visszavezetés. A hűtőberendezésekben a betáplált víz és a visszatérő víz hőmérséklete jól jelzi a hűtő teljesítményét. A hőkamerával gyakran jó képet adnak ezekről a vonalakról, és megfelelő pontosságú hőmérsékletmérést is biztosítanak.

Kérjen ajánlatot!

YouTube