Hogyan tegyük láthatóvá működés közben a levegő szivárgását ?

Amikor egy gyártósor nagymértékben támaszkodik a sűrített levegőre a szerszámok és folyamatok működtetéséhez, még az apró levegőszivárgás is megsokszorozhatja a termék- és energiapazarlást, valamint a gyártási idő elvesztését. A levegő szivárgásának elhárítása prioritás. A Genie, a Terex márka a légi emelőberendezések vezet ő globális gyártója, a közelmúltban új fegyvert talált, amely segít leküzdeni a bosszantó és költséges szivárgásokat.

A Genie innovatív függőleges munkaállványokat és anyag- lifteket tervez és gyárt, hogy biztonságosabbá és termelékenyebbé tegye a magasban végzett munkát az iparágak széles körében. A Genie®
felszereléseket az építkezésektől a repülési üzemeken át a
szórakozóhelyekig és a kiskereskedelmi raktárakig mindenhol megtalálhatja munkahelyén. Több mint 50 éves üzleti tevékenységével a Genie továbbra is olyan új termékeket tervez, amelyek a
legújabb technológiát alkalmazzák a változó igények kielégítésére. Vállalati fejlődésük során a Genie szigorú gyártási szabványokhoz ragaszkodik a minőség javítása és a költségek csökkentése érdekében.

Az alacsony nyomás magas költsége A vállalkozás redmondi (Washington állam) üzeme anyagemelőket gyárt, amelyhez naponta 1800 és 2600 CFM közötti sűrített levegőt használ fel.Ez a sűrített levegő mennyiség akár 200 nyomaték szerszámot és feldolgozóberendezést is működtet, amelyek nagy, fél hüvelykes acéllemezek mozgatását és az alkatrészek elhelyezését biztosítják. Ha a szerszámok nem rendelkeznek elegendő sűrített levegő nyomással a megfelelő működéshez, az eredmények költségesek lehetnek. „Ha csökkenne a nyomás a rendszeren, amelyet a lapok felemelésére és továbbítására használunk a vágandó lézerhez nem tudnánk felvenni vagy mozgatni a lapokat” – magyarázza Josh Stockert, a Terex AWP Genie karbantartási felügyelője. „Ha egy lap kihagy egy átvitelt, akkor közel 20 darab vágott lapot veszítettünk el, ami összeadódhat 200 000 egységre. Ha túl alacsony a nyomás a nyomatékszerszámainkon, akkor helytelen nyomaték- értékkel használhatjuk a szerszámokat.Minél több a szivárgás, annál nagyobb a sűrített levegő iránti igény. A légnyomás iránti megnövekedett igény növeli a kockázatot hogy nem tudjuk megfelelő mennyiséggel ellátni az összes szükséges eszközzt és technológiai berendezést.A sűrített levegő szivárgása szintén növeli az energiaköltségeket.Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Ipari Technológiai Hivatala* szerint egyetlen 3 mm-es szivárgás egy sűrített levegős vezetékben akár évi 2500 dollárba is kerülhet.

Kérjen ajánlatot!

YouTube