A nyomáskapcsoló tesztelésének kézi megközelítése

A nyomáskapcsolók pontos kalibrálása kritikus lépés a folyamatminőség és a berendezések biztonságos működésének biztosításában. A beállítás olyan, mint a nyomásmérő kalibrálása, kivéve, hogy a feszültséget vagy a folytonosságot a kapcsolóérintkezőkön egy digitális multiméterrel vagy a kalibrátorral kell leolvasni . A kalibrálás célja a nyomáskapcsoló alapjelében és holtsávjában fellépő hibák észlelése és kijavítása. A kalibrátorok időt takaríthatnak meg a lépések csökkentésével és a munkához szükséges felszerelések mennyiségének csökkentésével. A megfelelő kalibrátorral a teljes folyamat automatizálható.

Hogyan kell elvégezni a tesztet?

Beállít

  1. Biztonságosan válassza le az eszközt az általa vezérelt folyamatról.
  2. Csatlakoztassa a kalibrátort vagy a digitális multimétert a kapcsoló közös és NO (általában nyitott) kimeneti kapcsaihoz. A digitális multiméter vagy kalibrátor „nyitott áramkört” mér. ha a folytonosságot méri. Ha V AC mér, győződjön meg arról, hogy a szerszám a mért feszültséghez megfelelően van besorolva.
  3. Csatlakoztassa a nyomáskapcsolót egy nyomásforráshoz, például egy mérőműszerhez csatlakoztatott kézi szivattyúhoz.

Emelkedő nyomás

  1. Növelje a forrás nyomását a kapcsoló alapértékére, amíg a kapcsoló állapota nyitottról zárásra változik. Manuálisan rögzítse a nyomásértéket, ha a digitális multiméter „rövidzárlatot” jelez, vagy ha kalibrátort használ, akkor rögzíti az értéket.

Csökkenő nyomás

  1. Folytassa a nyomás növelését a maximális névleges nyomásig. Lassan csökkentse a nyomást, amíg a kapcsoló ismét állapotot nem vált, és zárt állapotból nyitott állapotba áll vissza, majd rögzítse a nyomást.

Számítás

  1. A nyomás alapértékét akkor rögzítettük, amikor a nyomás emelkedett. A holtsáv értéke a növekvő alapjel-nyomás és a csökkenő nyomás-visszaállítási pont közötti különbség.

Kérjen ajánlatot!

YouTube