10 dolog, amit tudnod kell a hőkameráról

Függetlenül attól, hogy egy egyszerű célzás és lövés modellt választ, vagy egy csúcskategóriás hőkamerát a csengőkkel és sípokkal, itt van néhány kulcsfontosságú jellemző és specifikáció, amelyet figyelembe kell vennie:

 1. Felbontás
  • Az érzékelő felbontása a kamerán lévő detektor pixelek számát jelzi. Több pixel nagyobb felbontást jelent.
  • A térbeli felbontás a detektor pixeleken és a látómező (FOV) specifikációkon alapul, és ezek kombinálásával meghatározza azt a területet, amelyet a képalkotó egy adott pillanatban lát. A térbeli felbontás segítségével meghatározható a legkisebb észlelhető objektumméret. Az alacsonyabb térbeli felbontás jobb részletgazdagságot és képminőséget jelent.
 2. Fókusz 
  A különféle fókuszmechanizmusok közül választhat, fontos, hogy a fókusztípus kiválasztásánál figyelembe vegyék a képzettségi szintjét és az alkalmazást. Íme a közös fókuszmechanizmusok:
  • Javítva: Pont és lő egyszerűség
  • Kézi: Pontos növekményes fókusz
  • Autofókusz: Automatikusan egy célpontra fókuszál, de kézi beállítást igényelhet.
  • Lézerrel támogatott autofókusz: Beépített lézeres távolságmérőt használ a cél távolságának kiszámításához.
  • Multifokális: Különböző fókusztávolságból több képet rögzít és tárol a céltárgyról, és szoftver segítségével egyetlen képpé keveri össze őket ultraéles mélységélességgel. A Fluke Corp. például e technológia megvalósítását MultiSharp™ Focusnak nevezi.
 3. Hőmérséklet-tartomány 
  Az ellenőrzés során tapasztalt legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklet határozza meg a hőkamerától szükséges hőmérséklet-tartományt. Vagy válasszon egy széles hőmérsékleti tartományú kamerát, amely automatikusan kiválasztja a tartományt a jelenet alapján, vagy lehetővé teszi a hőmérséklet-tartomány manuális kiválasztását.
 4. Objektívopciók
  Az objektívek cseréjét lehetővé tevő kamera sokoldalúbbá teszi, lehetővé téve sokféle berendezés és helyzet vizsgálatát. Számos alkalmazás közül választhat – normál, nagylátószögű, telefotó és makró.
 5. Képek és további adatok mentése
  Mentse az infravörös és digitális képeket, valamint bizonyos esetekben hangjegyzeteket a belső memóriába, egy cserélhető SD-kártyára vagy egy USB flash meghajtóra. Fontos, hogy rugalmasan elmentse a képeket és a kapcsolódó további adatokat különböző médiára biztonsági mentés vagy megosztás céljából.
 6. Színpaletták 
  Az enyhe különbségek könnyebben láthatók monokróm palettával, például szürkeárnyalatos vagy borostyánsárga színpal. A nagy kontrasztú paletták megkönnyítik a nyilvánvaló anomáliák gyors megtalálását. A palettát meg kell tudni változtatni a kamerában vagy a szoftverben.
 7. Színes riasztások
  Használja ezeket a normál hőmérsékleti tartományon kívül eső területek gyors kiemelésére.
 8. Emissziós képesség és visszavert hőmérsékletek
   Az alacsony emissziós képességű felületek, mint például a fényes fémek, visszaverik az infravörös energiát más tárgyakról, és elrontják a képet és a mérési pontosságot. Tehát a képalkotó kiválasztásakor keresse meg a paraméterek beállításának lehetőségét.
 9. Helyszínjelzők
  Jelöljön meg bizonyos hőmérsékleteket a képen, hogy összehasonlíthassa ugyanazon kép több pontjának egyidejű hőmérsékletét.
 10. Az akkumulátor típusa és élettartama
   Keressen olyan akkumulátort, amely hasznos funkciókkal rendelkezik, mint például a töltöttségi szint jelző. Semmi sem rosszabb, mint elkezdeni egy ellenőrzést anélkül, hogy fogalmunk sincs az akkumulátor állapotáról. Vegye figyelembe a hosszú akkumulátor-élettartamot és a gyors töltési képességet is.

Kérjen ajánlatot!

YouTube