10 dolog, amit tudnod kell a hőkameráról

Függetlenül attól, hogy egy egyszerű célzás és lövés modellt választ, vagy egy csúcskategóriás hőkamerát a csengőkkel és sípokkal, itt van néhány kulcsfontosságú jellemző és specifikáció, amelyet figyelembe kell vennie:

  1. Felbontás
    • Az érzékelő felbontása a kamerán lévő detektor pixelek számát jelzi. Több pixel nagyobb felbontást jelent.
    • A térbeli felbontás a detektor pixeleken és a látómező (FOV) specifikációkon alapul, és ezek kombinálásával meghatározza azt a területet, amelyet a képalkotó egy adott pillanatban lát. A térbeli felbontás segítségével meghatározható a legkisebb észlelhető objektumméret. Az alacsonyabb térbeli felbontás jobb részletgazdagságot és képminőséget jelent.
  2. Fókusz 
    A különféle fókuszmechanizmusok közül választhat, fontos, hogy a fókusztípus kiválasztásánál figyelembe vegyék a képzettségi szintjét és az alkalmazást. Íme a közös fókuszmechanizmusok:
    • Javítva: Pont és lő egyszerűség
    • Kézi: Pontos növekményes fókusz
    • Autofókusz: Automatikusan egy célpontra fókuszál, de kézi beállítást igényelhet.
    • Lézerrel támogatott autofókusz: Beépített lézeres távolságmérőt használ a cél távolságának kiszámításához.
    • Multifokális: Különböző fókusztávolságból több képet rögzít és tárol a céltárgyról, és szoftver segítségével egyetlen képpé keveri össze őket ultraéles mélységélességgel. A Fluke Corp. például e technológia megvalósítását MultiSharp™ Focusnak nevezi.
  3. Hőmérséklet-tartomány 
    Az ellenőrzés során tapasztalt legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklet határozza meg a hőkamerától szükséges hőmérséklet-tartományt. Vagy válasszon egy széles hőmérsékleti tartományú kamerát, amely automatikusan kiválasztja a tartományt a jelenet alapján, vagy lehetővé teszi a hőmérséklet-tartomány manuális kiválasztását.
  4. Objektívopciók
    Az objektívek cseréjét lehetővé tevő kamera sokoldalúbbá teszi, lehetővé téve sokféle berendezés és helyzet vizsgálatát. Számos alkalmazás közül választhat – normál, nagylátószögű, telefotó és makró.
  5. Képek és további adatok mentése
    Mentse az infravörös és digitális képeket, valamint bizonyos esetekben hangjegyzeteket a belső memóriába, egy cserélhető SD-kártyára vagy egy USB flash meghajtóra. Fontos, hogy rugalmasan elmentse a képeket és a kapcsolódó további adatokat különböző médiára biztonsági mentés vagy megosztás céljából.
  6. Színpaletták 
    Az enyhe különbségek könnyebben láthatók monokróm palettával, például szürkeárnyalatos vagy borostyánsárga színpal. A nagy kontrasztú paletták megkönnyítik a nyilvánvaló anomáliák gyors megtalálását. A palettát meg kell tudni változtatni a kamerában vagy a szoftverben.
  7. Színes riasztások
    Használja ezeket a normál hőmérsékleti tartományon kívül eső területek gyors kiemelésére.
  8. Emissziós képesség és visszavert hőmérsékletek
     Az alacsony emissziós képességű felületek, mint például a fényes fémek, visszaverik az infravörös energiát más tárgyakról, és elrontják a képet és a mérési pontosságot. Tehát a képalkotó kiválasztásakor keresse meg a paraméterek beállításának lehetőségét.
  9. Helyszínjelzők
    Jelöljön meg bizonyos hőmérsékleteket a képen, hogy összehasonlíthassa ugyanazon kép több pontjának egyidejű hőmérsékletét.
  10. Az akkumulátor típusa és élettartama
     Keressen olyan akkumulátort, amely hasznos funkciókkal rendelkezik, mint például a töltöttségi szint jelző. Semmi sem rosszabb, mint elkezdeni egy ellenőrzést anélkül, hogy fogalmunk sincs az akkumulátor állapotáról. Vegye figyelembe a hosszú akkumulátor-élettartamot és a gyors töltési képességet is.

Kérjen ajánlatot!

YouTube