Mit keresünk? - hőkamera

Hacsak nem kisméretű, összetett alkatrészeket vizsgálunk, vagy hőérzékeny az alkalmazás, akkor nagyon valószínű, hogy nincs szükségünk csúcs típusra.

A nagy felbontású képernyők és képek szebbek és hatásosabbak, de megemelik az árat. Ugyanakkor szükség van kellő pontosságra, állítható emissziós tényezőre (hogy lehetőségünk legyen annak megállapítására, hogy a megtekintett tárgy mennyire képes hőt kibocsátani), valamint szint és átfogás szabályozásra.

A hő kameráknál szükség van éles autó-fókuszálásra (a fókuszálatlan képek akár 20%-os hibát is tartalmazhatnak) és az infravörös és látható kép önműködő keverésére a tényleges probléma hajszálpontos megállapításához.

A hangjegyzet szolgáltatás mentesít a kézzel írt megjegyzésektől.

Az alap kivitelű hő kamerák esetén gyakran elegendő a felhasználói kézikönyv és valamilyen interaktív formájú képzés. A közepestől csúcs kivitelűig terjedő hő kamerák  összetettebbek és ezért együtt kell járjanak egy legalább két napos személyes, színvonalas képzéssel.

A szoftvernek lehetővé kell tennie a mérések könnyű dokumentálását. Ellenőrizzük, hogy az ár tartalmazza-e a szoftvert, a jövőbeni korszerűsítések ingyenesek-e és hogy kell-e engedélyt vásárolni több több csoporttag esetén.

Az alapkivitelű műszerek műszaki jellemzőinek természetesen elég jónak kell lenniük ahhoz, hogy kimutassák a hibákat. A Fluke Ti400 például -20 o C-tól +1200 o C-ig mér 2 o C, vagy 2% pontossággal a hőmérséklettől és a  ≤ 0,05 o C hőérzékenységtől függően. 320×240-es érzékelővel és 640X480-as kijelzővel rendelkezik.

Kérjen ajánlatot!

YouTube